[ o ] luclodder fotografie

Website van professioneel fotograaf Limburg -> Luc Lodder uit Heerlen, Parkstad (Zuid-Limburg), gespecialiseerd in Evenementen, concertfotografie, Concert, Bedrijfsfotografie, Portret en Huwelijksfotografie/Bruidsreportages.

Dagblad De Limburger Fotoblog News Publikaties

Jaaroverzicht 2021

Januari

Het begin van het tweede jaar van de Corona pandemie begint op 6 januari met de eerste vaccinaties van het zorgpersoneel. In het Medisch Centrum Zuyderland te Heerlen worden de allereerste prikken gezet. Onder grote belangstelling van de pers voor de allereerste prik staat de rij op de gang te wachten voor hun eerste vaccinatie. Dit jaar zullen er vele volgen en aan het eind van het jaar start zelfs de boosterprik.

Het nieuwe zwembad in Landgraaf nadert het eind van de bouw. Het zal openen in een periode waar niet veel mensen kunnen en mogen zwemmen. Het doelgroepen bad is heel wat kleiner dan het oudere In de Bende.

Eerste sneeuw!

Op 8 Januari valt de eerste sneeuw van het jaar. In het heuvelland trekken er veel mensen op uit. De lockdown zorgt er voor dat velen even het huis uit kunnen en wat vertier in de natuur kunnen ervaren.
Het zorgt ook voor problemen. Een stel is bij het vijlenerbos van de weg geraakt en door de struiken op een parkeerplaats terecht gekomen. De brandweer moet de auto weer vlot trekken. Vijlen ziet er uit als een ansichtkaart voor wintersport.

In Nederland vinden diverse aanslagen op Poolse supermarkten plaats. Ook in Kerkrade maakt eigenaar Sharif Rozhgar maakt zich zorgen voor zijn Groszek supermarkt.

Ontslag

De Corona-pandemie heeft als gevolg dat velen hun baan verliezen. Ook de bijbaantjes voor Studenten verdwijnen. Evie Scheeren verloor haar bijbaan bij Hotel Winselerhof in Landgraaf.

Op 23 januari van dit jaar gaat de eerste avondklok in. Na 21:00 mag niemand meer op straat komen. Uitzonderingen mogen met een bewijs wel nog op straat. Ook ik mag als pers nog na 21:00 op straat. De avond vóór de avondklok is het al uitgestorven stil in de binnenstad van Heerlen.

Sneeuw!

Op 24 januari valt de tweede keer sneeuw. Vele mensen trekken er weer op uit. Met grote drukte tot gevolg. In het Aambos te Heerlen gaan velen sleeën. Corona lijkt er even niet meer te zijn.

In het land zijn op diverse plekken rellen tijdens de avondlock down. Op sociale media komen er berichten dat er in Kerkrade ook rellen komen. De harde kern van Roda supporters zegt te komen controleren om rellen te voorkomen. Er komen echter geen rellen en de politie en handhaving ziet voornamelijk rustige avonden.

De manier waarop men carnaval gaat vieren is anders… het zal in huiselijke kring moeten gebeuren.
Februari 2021 wordt een carnavalsmaand zoals we nog niet eerder hebben meegemaakt.