[ o ] luclodder fotografie

Website van professioneel fotograaf Limburg -> Luc Lodder uit Heerlen, Parkstad (Zuid-Limburg), gespecialiseerd in Evenementen, concertfotografie, Concert, Bedrijfsfotografie, Portret en Huwelijksfotografie/Bruidsreportages.

Sport Wielrennen

Hel van het Mergelland

5 April 2008 werd de 35e Hel van het Mergelland verreden. Een echte hel was het, hagel, regen en gure wind maakten het een barre tocht. Op de helft (eerste doorkomst Eijsden) stapte al de helft van het peleton af.
Op een stukje rijden tegen het parcours in, kwam ik een verlaten renner tegen. Bezemwagen was daar allang voorbij. Het was Jarno van Mingeroet. Die, met een aanwakkerende verkoudheid oid, behoorlijk stuk zat. Ik vroeg hem of hij nog wilde doorfietsen. Niet dus! Ik bood hem mijn warme interieur van de Volvo aan. Rijdend naar Camerig, voor de volgende plek om te schieten kon hij zich weer een beetje opwarmen.

De race:
Al vroeg in de race wordt er hard gekoerst. 2 Renners van Highroad (het vroegere T-mobile) ontsnappen vroeg. Tony Martin en Adam Hansen rijden vrijwel de hele koers voorop. Met uiteindelijk meer dan 5 minuten voorsprong op de finish. Tony Martin wint de koers.

Sneu moment voor Bobbie Traksel vlak voor de finish. Tijdens de sprint voor de 3e plaats trapt hij zijn ketting/aandrijving stuk, terwijl hij al 10m voor ligt op de rest van het groepje van 4 achtervolgers.